Open Huis groot succes

4.000 mensen namen op 7 oktober een uniek kijkje achter de schermen van het ziekenhuis. De vele activiteiten voor jong en oud leidden tot enthousiaste reacties.

Meer

Feestje!

Zo’n 4000 bezoekers beleefden CWZ tijdens het Open Huis op 7 oktober op een manier die ze nog niet eerder hadden meegemaakt. Want waar zie je anders hersenen door een microscoop, voel je de warmte in het ketelhuis of kun je vragen aan de verpleegkundige wat er precies gebeurt bij een oncologiebehandeling. Met het Open Huis vierden we dat ons mooie ziekenhuis 25 jaar aan de Weg door Jonkerbos gevestigd is. 

Jong tot oud
Het was gezellig druk en de sfeer was de hele dag positief. Mensen waren erg geïnteresseerd in de gang van zaken in het ziekenhuis. Veel jonge gezinnen, maar ook een hoop ouderen maakten er een dagje uit van. Jongeren kwamen kijken of werken in een ziekenhuis iets voor hen zou kunnen zijn. Een dochter legde haar vader bij de ambulance uit dat hij toen ‘vanaf hier doorging naar de eerste harthulp’. Op de evaluatieformulieren staan vrijwel alleen achten, negens en tienen. ‘Wat is het mooi verbouwd en versierd’, tot ‘hiervoor wil ik ook wel ziek worden’ na het proeven van een maaltijd die patiënten krijgen.

Live dotter
Een van de hoogtepunten was de live dotteringreep. Cardioloog Hoseyni dotterde twee keer een patiënt en deze ingreep was live te volgen in het Auditorium. Daar gaf cardioloog Gomes uitleg bij de beelden en beantwoordde hij vragen. Sommige mensen bleven na afloop nog even hangen met aanvullende vragen. Zoals verwacht trokken de ambulance, de gipskamer en het operatiekamercomplex veel bezoekers. Maar ook bij pathologie kwamen veel geïnteresseerden, net als in het laboratorium waar kinderen een bacteriediploma konden halen dat persoonlijk was ondertekend door de arts-microbioloog. Berendokters hebben veel zieke knuffels van kinderen onderzocht en de mannen van de technische dienst vertelden trots hoe ze energie opwekken uit ‘afvalwarmte’ die een bijproduct is van de bedrijfsvoering.

Jubileummagazine
Ook patiënten die op de verpleegafdelingen lagen, werden niet vergeten. Iedereen kreeg een jubileummagazine dat persoonlijk werd uitgereikt door de raad van bestuur. Dat leverde bijzondere en persoonlijke verhalen op, van mensen die het ‘Canisius’ nog kenden aan de St. Annastraat, een levenslange band met het ziekenhuis hebben opgebouwd of alleen in CWZ zijn geboren. Het was een mooie dag.

Bekijk de foto's
Tijdens het Open Huis zijn foto's gemaakt. Deze zijn te bekijken en te downloaden via onderstaande links: